Какво печелят децата от семейните сбирки по празниците?

Оказва се, че ползите за психиката им са дългосрочни
5 яну 2018 10:50, Eкип на Puls.bg
1
Какво печелят децата от семейните сбирки по празниците?
Източник: Reuters

Семейното хранене има изключително позитивен ефект върху поведението  и общото здравословно състояние на децата във фамилията. Това показват данните от проучване на канадски учени. 

За много възрастни хора големите семейни събирания покрай празниците може и да не се асоциират с кой знае колко позитивни емоции, но ефектът им при децата е учудващо положителен. Оказва се, че децата, чиито най-близки роднини редовно споделят семейната трапеза, развиват много по-устойчиво социално поведение, а позитивният ефект се простира и до някои чисто физически ползи.
 
Присъствието на родителите и роднините около трапезата позволява на децата да тренират и усъвършенстват поведението си в социална среда. В такива моменти децата получават от първо лице напътствия за държанието си в обществото, които възрастните дори на осъзнават, че им предоставят.
 
Предразполагащата обстановка покрай семейните хранения значително улеснява заучаването на тези напътствия и налагането им като водещ модел, покрай който децета ще градят социалното си поведение в бъдеще.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А дали е добре за психиката на децата бащите да са двама!?...

Спонсорирани публикации